Կարկանդակի համար նախատեսված այս խմորը ստացվում է շատ արագ:

1,5 բաժակ տաք ջուր 2 ճ/գ շաքարավազ 3 բաժակ ալյուր 1,5 թ/գ աղ 1 ճ/գ չոր թթխմոր

Պատրաստման եղանակը
Բոլոր բաղադրիչները, բացի թթխմորից լցնել իրար վրա, լավ խառնել, վրան լցնել ջրով բացած թթխմորը և կրկին խառնել, այնուհետև ավելացնել ջուրը և խառնել այնքան մինչև ստացվի միաձույլ զանգված և ալյուրի գնդիկներ չմնան:

Խմորը ծածկել, թողնել 10 րոպե:
Ցանկալի է, որ խմորը դրված լինի տաք տեղում:
Բարի ախորժակ:
Նյութը հրապարակման պատրաստեց՝ Հայ Ինֆո-ն