Կարկանդակի համար նախատեսված այս խմորը ստացվում է շատ արագ:

 1,5 բաժակ տաք ջուր  2 ճ/գ շաքարավազ  3 բաժակ ալյուր 1,5 թ/գ աղ 1 ճ/գ  չոր թթխմոր

Պատրաստման եղանակը

Բոլոր բաղադրիչները, բացի թթխմորից լցնել իրար վրա, լավ խառնել, վրան լցնել ջրով բացած թթխմորը և  կրկին խառնել, այնուհետև ավելացնել  ջուրը և խառնել այնքան մինչև ստացվի միաձույլ զանգված և ալյուրի գնդիկներ չմնան:

Խմորը ծածկել, թողնել 10 րոպե:

Ցանկալի է, որ խմորը դրված լինի տաք տեղում:

Բարի ախորժակ:

Նյութը հրապարակման պատրաստեց՝ Հայ Ինֆո-ն