Անչափ ախորժելի և նրբահամ այս խմորեղենը պատրաստելու համար ձեզնից շատ ժամանակ չի պահանջվի, իսկ բաղադրիչները շատ պարզ են:
Ձու — 1 հատ
Կեֆիր 1 բաժակ
Շաքարավազ- 1,5 բաժակ
Փշրեցուցիչ — 10գր.
Ալյուր — 1,5 բաժակ
Վանիլ- 15գր.
Կոկոսի փաթիլներ — 100գր.
Սերուցք — 1 բաժակ
Նախևառաջ պատրաստեք խմորը. մեծ ամանի մեջ խառնեք ձուն, կեֆիրը, ¾ բաժակ շաքարավազը, փխրեցուցիչը, 1,5 բաժակ ալյուրը: Խմորը լցրեք ձևամանի մեջ: Այնուհետև մեկ այլ ամանի մեջ խառնեք ¾ բաժակ շաքարավազը, կոկոսի փաթիլները և վանիլը: Այս խառնուրդը հավասարաչափ տարածեք խմորի ամբողջ մակերեսին: Դրեք տաքացրած ջեռոցի մեջ և թխեք 180-200 աստիճանում 25-30 րոպե: Ուշադիր եղեք, որ կոկոսի փաթիլները չվառվեն: Ջեռոցից հանելուց հետո պիրոգը պատեք 20%-անոց սերուցքով:
Նյութը հրապարակման պատրաստեց՝ Հայ Ինֆո-ն