Այսքան ժամանակ մենք կերել են մթերքներ՝ առանց հասկանալու, թե տվյալմթերքի ինչ է ավելի օգտակար մեր օրգանիզմի համար: Պարզվում է մթերքների ամենաօգտակար մասերը մենք դեն ենք նետում:
Այս հետաքրքիր փաստերը կօգնեն ձեզ հետագայում ճիշտ օգտագործելմթերքները:

Առաջին տեղում բանանն է.
Ինչպես բոլորս գիտենք, բանանը շատ օգտակար և օրգանիզմի համար կարևոր վիտամիններով հագեցած մթերքներից մեկն է: Բանան ուտելիս բոլորին է հանդիպում թելիկները, որոնք գրեթե միշտ հանում են կեղևի հետ և դեն տենում, սակայն այսուհտ այլևս պետք չէ այդպես անեք, քանի որ ամենակարևոր վիտամինները հենց այդ թելիկների մեջ են: Բացի այդ, նաև շատ օգտակար է բանանի կեղևը, եթե ցանկանում եք այն ուտել, ապա լավ լվացեք կամշոգեխաշեք, կամ էլ՝ տապակեք շատ համեղ թ ստացվում:
Երկրորդ տեղում մեղրն է.

Մեղրը կախարդական մթերքներից մեկն է, այն ոչ միայն անմահական համ ունի,այլև աշխարհի այն մթերքն է, որը երբեք չի հնանում և փչանում: Վրաստանում հայտնաբերվել է 5 հազար տարվա մեղր, որը պատմության մեջ առաջին դեպքն է: Մեղրը շաքարավազից էլ քաղցր է, այն իր այնպիսի հատկություն ունի, որ ոչ մի մակաբույծ չի դիմանում:
Մնացած մթերքների մասին հետաքրքիր փաստերին ծանոթացեք տեսանյութում: