Article image
Միսը կրեմլովյան բաղադրատոմսով, միսն ուղղակի հալչում է բերանում, համն անմոռանալի է ու աննկարագրելի

Բաղադրիչներ

  • Տավարի միս 1 կգ, Սոխ 2 գլուխ
  • Սխտոր 10 ատամիկ, Ջուր 150 մլ
  • Կարագ  200 գ, Շաքարավազ 1 ճաշի գալ
  • Աղ 1 ճաշի գդդալ, Քացախ (9%) 1 ճաշի գդալ
  • Սոխը և սխտորը մաքրել, լվանալ, սոխը կտրատել շրջանակներով, սխտորը մանրացնել: Կարագը  կտրատել խոշոր կտորներով:

    Միսը կտրատել միջին չափի կտորների:

    Հաստ պատերով կաթսայի մեջ դասավորել միսը, վրան սոխի շրջանակները,  լցնել  տաք կամ եռացրած ջուր ՝150 մլ: Վրայից շարել կարագի կտորները:

    Կափարիչով փակել և դնել ուժեղ կրակի վրա: Երբ սկսի եռալ, կրակն իջեցնել ու եփել մարմանդ կրակի վրա մոտ մեկ ժամ: Այդ ընթացքում կափարիչը չբացել:

    60 րոպե անց մանրացված սխտորը լցնել կաթսայի մեջ , ավելացնել շաքարավազը, աղը և քացախը: Լավ խառնել, եփել ևս մեկ ժամ, այդ ընթացքում նույնպես կափարիչը չբացել:

    Կարելի է մատուցել  ցանակացած խավարտով:

    Աղբյուրը` Goodinfo