Բաղադրամասեր


իշխան – 2-3 հատ,
հատիկ պղպեղ – 2 հատիկ,
աղ, սև աղացած պղպեղ,
թարմ թարխուն – 1  փունջ,
կարագ

 

 

Պատրաստման եղանակը

Ձուկը մաքրել, աղ անել: Բաժանել մասերի կամ եփել ամբողջական: 

Տեղադրել կաթսայի մեջ, լցնել այնքան ջուր, որ ծածկի ձուկը: 

Ջրի մեջ գցել հատիկ պղպեղը: Թարխունը լվանալ, ամեն ձկան մեջ տեղադրել երկու-երեք ճյուղ: 

Կարագը գցել ջրի մեջ: Մարմանդ կրակով եփել այնքան, որ ջուրը գրեթե ցամաքի, ձկան աչքերը բնիկներից դուրս գան: 

Զարդարել կիտրոնի շերտերով: