Article image
Ահա թաբուլեի, թերևս, լավագույն բաղադրատոմսը, համից ուղղակի չեք կշտանա. անմահական է

Թաբուլեն հայկական խոհանոցում հաճախ պատրաստվող աղցաններից է: Հիմնական բաղադրամասերն են բլղուրն ու բազմատեսակ կանաչիները, ուստի սովորաբար թաբուլե պատրաստում են գարնանը և աշնանը՝ առատ կանաչեղենի առկայության պայմաններում:

Բաղադրիչներ

  • 300 գր. խոշոր բլղուր
  • 3-4 հատ լոլիկ
  • 1 կապ մաղադանոս
  • 1 կապ սոխ
  • 1-2 պճեղ սխտոր
  • 1 թ. գդալ չաման
  • 2 ճ. գդալ մանրացրած նանա
  • կես կիտրոնի հյութ
  • 2 թ. գդալ ձեթ
  • Պատրաստման եղանակը


    Այնուհետև լոլիկները կտրատում ենք խորանարդիկներով լցնում բլղուրի վրա, ավելացնում ենք նաև կտրատած մաղադանոսն ու կանաչ սոխը, ճզմած սխտորը, կիտրոնի հյութը, նանան, չամանը, աղը, ձեթը:Բլղուրի վրա նախօրոք ավելացնում ենք եռացրած ջուր այնքան, որ ջուրը բլղուրից 1 սմ. բարձր լինի ու թողնում ենք բլղուրը մի քանի ժամ հասունանա:

     

    Այդ ամենը լավ խառնում ենք և ևս մի քանի ժամ թողնում որ մնա: Ցանկալի է մատուցել մարոլի հետ:

    Բարի ախորժակ

    Աղբյուր