Article image
12 մթերքներից, որոնցից պետք է կիլոմետրերով հեռու մնալ, եթե ուզում եք խուսափել քաղցկեղից

Չնայած կան շատ ուրիշ գործոններ, որոնք պայմանավորում են այս հիվանդության առաջացումը, սակայն առաջիններից մեկը համարվում է ոչ ճիշտ սնունդը:

Ահա ներկայացնում ենք այն 12 մթերքները, որոնցից պետք է խուսացելէ հիվանդության գործոնը նվազեցնելու համար.

Սա այն նյութն է, որ օգտագործվում է գրեթե բոլոր տիպի մետաղյա տարաների ներսի մասը պատելու համար

2. Ապխտած սնունդ

 

Ապխտած սնունդի մեջ ավելացվող նիտրատներն ու նիտրիտները քաղցկեղածին նյութեր են:

3. Արհեստական աճեցված ձկներ

 

Սրանց հիմնականում կերակրում են պեստիցիդներով՝ ինֆեկցիաների ռիսկը նվազեցնելու համար:

4. Տապակած սնունդ

 

5. Միկրոալիքային վառարանում պատրաստվող փոփ-քորն

 

6. Այն, ինչը օրգանական չէ

 

7. Ռաֆինացված շաքարավազ

 

8. Քաղցր գազավորված ըմպելիքներ

 

9. Սոյայի սպիտակուցի իզոլյատ

 

10. Ցանկացած պատրաստի վաճառվող ուտեստ

 

 

 

 

Նյութը հրապարակման պատրաստեց Goodinfo-ն