Բաղադրամասեր

Խմորի համար ՝ 

4 հատ հատ ձու ,

1,5 բաժակ շաքարավազ ,

150 գրամ մարգարին կամ կարագ,

2 թեյի գդալ սոդա

2 ճաշի գդալ մեղր,

0,5 թեյի բաժակ ալյուր,

Միջուկի համար ՝ 

 

1,5 բաժակ ընկույզ,

50 գրամ կոնյակ,

0,5 բաժակ կաթ,

3 ճաշի գդալ մեղր,

Անհրաժեշտ է նաև

2 տուփ խտացրած կաթ

 

 

 
 

Պատրաստման եղանակը

Ձուն, շաքարավազև մարգարինը լավ խառնել։ 

15 րոպե պահեք գոլորշու վրա և ավելացրեք մեղրն ու սոդան, իսկ ալյուրը կամաց-կամաց ավելացրեք ալյուրը, որպեսզի ստացվի գրտնակվող խմոր։

 

Բաժանել 3 գնդի, գրտնակել և եփել թավայի երեսին։ Թավան յուղել և ալյուր ցանել։

Պատրաստենք միջուկը։

Ընկույզը մանր կտրատեք, ավելացրեք վարն կաթը, կոնյանկը և մեղրը։

Այդ զանգվածի վրա ավելացրեք նաև  նախօրոք եփած և մանր փշրած խմորի մեկ շերտը և լավ խառնեք։

Շարունակությունը այստեղ ՝ https://blog.utest.am/hy/post/9177

Նյութի աղբյուր ՝ https://blog.utest.am/hy/post/9177