Բաղադրամասեր
Խմորի համար ՝
4 հատ հատ ձու ,
1,5 բաժակ շաքարավազ ,
150 գրամ մարգարին կամ կարագ,
2 թեյի գդալ սոդա
2 ճաշի գդալ մեղր,
0,5 թեյի բաժակ ալյուր,
Միջուկի համար ՝
1,5 բաժակ ընկույզ,
50 գրամ կոնյակ,
0,5 բաժակ կաթ,
3 ճաշի գդալ մեղր,
Անհրաժեշտ է նաև
2 տուփ խտացրած կաթ
Պատրաստման եղանակը
Ձուն, շաքարավազև մարգարինը լավ խառնել։
15 րոպե պահեք գոլորշու վրա և ավելացրեք մեղրն ու սոդան, իսկ ալյուրը կամաց-կամաց ավելացրեք ալյուրը, որպեսզի ստացվի գրտնակվող խմոր։
Բաժանել 3 գնդի, գրտնակել և եփել թավայի երեսին։ Թավան յուղել և ալյուր ցանել։
Պատրաստենք միջուկը։
Ընկույզը մանր կտրատեք, ավելացրեք վարն կաթը, կոնյանկը և մեղրը։
Այդ զանգվածի վրա ավելացրեք նաև նախօրոք եփած և մանր փշրած խմորի մեկ շերտը և լավ խառնեք։
Շարունակությունը այստեղ ՝ https://blog.utest.am/hy/post/9177
Նյութի աղբյուր ՝ https://blog.utest.am/hy/post/9177