Պատրաստում ենք տնական հաց, ինչը կարող ավելի անուշ լինել, քան տնական հացի համն ու բույրը
Փորձեք պատրաստել այս տնական հացը, և կտեսնեք, թե այն որքան համեղ է, մատչելի: Ի դեպ, տնական հացը չի գիրացնում, որովհետև այն արագ հագեցնում է և տևական ժամանակ քաղցի զգացողություն չի լինում:
Բաղադրիչներ
2,5 բաժակ ալյուր առաջին տեսակի
Մեկ բաժակ ջուր
Երկու ճաշի գդալ շաքարավազ
Մեկ ճաշի գդալ բուսայուղ
Կես տուփ չոր խմորիչ
Մեկ թեյի գդալ աղ
Պատրաստման եղանակը
Այուրը մաղել: Ալյուրի մի մասը և չոր բաղադրիչները լցնել առանձին թասի մեջ, ավելացնել բուսայուղը, լավ խառնել սկզբում փայտե գդալով, այնուհետև ձեռքերով:
Ավելացնել ջուրը և անընդհատ խառնելով ավելացնել ալյուրի մյուս մասը, որ ստացվի ձեռքերին չկպչող խմոր:
Խմորին տալ գնդի ձև, պատել բուսայուղով, ծածկել սրբիչով և թողնել տաք տեղում 1 ժամ:
Այնուհետև սեղանին ալյուր շաղ տալ և սեղանի վրա կրկին հունցել խմորը:
Տապակի վրա բուսայուղ քսել, լցնել խմորը. Կրկին պատել բուսայուղով և խմորի մակերևույթին մի քանի տեղ կտրվածքներ անել:
Թողնել ևս 40 րոպե, որից հետո թխել 200 աստիճանի տակ 30 րոպե:
Թխված հացի վրա ջուր շաղ տալ, ծածկել սրբիչով և թողնել սառչի:
Նյութը հրապարակման պատրաստեց՝ Goodinfo-ն