Article image
Պատրաստեք հիասքանչ և համեղ հավի կոտլետներ՝ շնորհիվ ընդամենը մեկ հավելումի

Պարզվում է, որ վարսակի փաթիլները, որն ավելացնում ես ֆարշին, ոչ միայն հաղորդում են կոտլետներին ծավալ, այլ նաև այդ դարձնում է հյութալի։ Մեկ այլ հիանալի գաղափար՝ լցոնեք մի կտոր կոշտ պանիրը ֆարշի մեջ, ձևավորելով այն։

Այս հավի կոտլետները հիանալի կստացվեն, եթե այն պատրաստեք ջեռոցում։  

Բաղադրիչներ՝

  • 500 գրամ հավի ֆարշ,
  •  1 ձու,
  •  0,5 բաժակ արագ պատրաստման վարսակի փաթիլնր,
  •  0,5 բաժակ կաթ կամ ջուր,
  •  1 սոխ,
  •  2 սխտոր,
  •  սև մանրացրած պղպեղ,
  •  աղ,
  •  պապրիկա,
  •  բուսական յուղ տապակելու համար։
  • Պատրաստումը՝

    Խառնեք կաթը կամ ջուրը ձվի հետ։ Այդ խառնուրդի վրա լցրեք փաթիլները և թողեք 20 րոպե։
    Կտրեք սոխը, մանրացրեք սխտորը, խառնեք հավի ֆարշի հետ, բլենդերի մեջ հարելով։
    Խառնեք վարսակի փաթիլները  պապրիկայի, պղպեղի և աղի հետ, ավելացնելով դրանք ֆարշի մեջ։
    Տապակեք կոտլետները բուսական յուղի մեջ երկու կողմից ուժեղ կրակի վրա, այնուհետև նվազեցրեք կրակը և ավարտեք պատրաստելը։

    Դուք կարող եք պատրաստել պաքսիմատը հունական մանրացրած ընկույզից կամ մանրացրած գետնանուշից, ստանալով խրթխրթան զանգված և համ, որը կգնահատի անգամ ամենաքմահաճ գուրմանը։
    Այս կոտլետները խորհուրդ է տրվում մատուցել թթվասերի կամ քաղցր-թթու սոուսով։