Ձիթայուղը համարվում է աշխարհում ամենաօգտակար բուսայուղերից մեկը, այն պարունակում է օմեգա 9 և օմեգա 3 ճարպաթթուներ: Դրանք այն առողջ ճարպերն են, որոնք խթանում են նյութափոխանությունը;
Այն մարդիկ, ովքեր վախենում են ճարպերից, կարող են օգտագործել ձիթայուղ, այն չի գիրացնում: Այն ներսից մարսողական համակարգի պատերը պատում է բարակ շերտով: Օրական 1 թեյի գալ բուսայուղը բավարար կլինի այդ արյունքը ունենալու համար:
Ձիթայուղը օժտված է բազմաթիվ օգտակար հատկություններով, պարունակում է Е և К վիտամիններ:
Ձիթայուղը պաշտպանում է բջիջները և կանխում է քաղցկեղի բջիջների առաջացումը մոտ 45 %-ով:
Ձիթայուղը նվազեցնում է խոլեստերինի մակարդակը, կանխելով աթերոսկլերազի զարգացումը: Այն օգտակար է նրանց, ովքեր տառապում են դիաբետով:
Ձիթայուղը մաքրում է լյարդը, խթանում է դետոքսիկացիան:
Ապացուցվել է, որ ձիթայուղը լավացնում է մաշկի, մազերի, եղունգների վիճակը:
Պետք է առավոտյան քաղցած վիճակում խմել 2 ճաշի գալ ձիթայուղի և կես կիտրոնի հյութի խառնուրդ: Դա հատկապես օգտակար է կանանց:
Ձիթայուղից պետք է խուսափել խոլեցիստիտի, դեպքում, քանի որ այն ունի լեղամուղ հատկություն;
Ընդհանուր առմամբ չի կարելի է չարաշահել ձիթայուղի օգագործումը, օրական 3 – 4 ճաշի գդալը լիովին բավարար է: Ձիթայուղը իր օգտակար հատկությունները կորցնում է բարձր ջերմաստիճանում:
Ձիթայուղ ընտրելիս ուշադրություն դարձրեք դրա թթվայնությանը, այն չպետք է գերազացնի 0,8 %:
Նյութը հրապարակման պատրաստեց՝ Goodinfo-ն