Article image
Որ դեպքում կատեգորիկ չի կարելի օգտագործել ձիթապղի յուղը, իսկ ես այդ սխալները միշտ անում էի…

Ձիթայուղը համարվում է աշխարհում ամենաօգտակար բուսայուղերից մեկը, այն պարունակում է օմեգա 9 և օմեգա 3 ճարպաթթուներ: Դրանք այն առողջ ճարպերն են, որոնք խթանում են նյութափոխանությունը;

Այն մարդիկ, ովքեր վախենում են ճարպերից, կարող են օգտագործել ձիթայուղ, այն չի գիրացնում: Այն ներսից  մարսողական համակարգի պատերը պատում է բարակ շերտով: Օրական 1 թեյի գալ բուսայուղը բավարար կլինի այդ արյունքը ունենալու համար: 

Ձիթայուղը օժտված է  բազմաթիվ օգտակար հատկություններով, պարունակում է Е և К վիտամիններ:

Ձիթայուղը պաշտպանում է բջիջները և կանխում է քաղցկեղի բջիջների առաջացումը մոտ 45 %-ով:

Ձիթայուղը նվազեցնում է խոլեստերինի մակարդակը, կանխելով աթերոսկլերազի զարգացումը:  Այն օգտակար է նրանց, ովքեր տառապում են դիաբետով:

Ձիթայուղը մաքրում է լյարդը, խթանում է դետոքսիկացիան:

Ապացուցվել է, որ ձիթայուղը լավացնում է մաշկի, մազերի, եղունգների վիճակը:

Պետք է առավոտյան  քաղցած վիճակում խմել   2 ճաշի գալ  ձիթայուղի  և կես կիտրոնի հյութի խառնուրդ:  Դա հատկապես օգտակար է կանանց:

Ձիթայուղից պետք է խուսափել  խոլեցիստիտի,  դեպքում, քանի որ այն  ունի լեղամուղ հատկություն;

Ընդհանուր առմամբ չի կարելի է չարաշահել ձիթայուղի օգագործումը, օրական 3 – 4 ճաշի գդալը լիովին բավարար է: Ձիթայուղը իր օգտակար հատկությունները կորցնում է բարձր ջերմաստիճանում:

Ձիթայուղ ընտրելիս  ուշադրություն դարձրեք դրա թթվայնությանը, այն չպետք է գերազացնի 0,8 %:

 

Նյութը հրապարակման պատրաստեց՝ Goodinfo-ն