Article image
Շատերն են խնդրել հայթայթել այս բաղադրատոմսը. աբխազական խաչապուրի

Շատ կանայք են ցանկանում իմանալ աբխազական խաչապուրու պատրաստման եղանակը:

Բաղադրիչներ

Խմորի համար՝ 

  • 1 թեյի գդալ խմորիչ,
  • 1 կգ ցորենի ալյուրին
  • 2 բաժակ կաթ
  • մի պտղունց աղ
  • Միջուկի համար՝

  • 1 կգ սուլուգունի պանիր
  • 2 ճ/գ ջուր
  • 1 ճ/գ շաքարավազ
  • 1/2 թ/գ աղ
  • Պատրաստման եղանակը

    Խմորիչը խառնել կաթին, թողնել՝ մի փոքր մնա: Լցնել մաղած ալյուրի վրա, ըստ ճաշակի աղ անել, հունցել խմորը:

    Թողնել՝ խմորը հասունանա: Սուլուգունի պանիրը քերիչով անցկացնել, մի քիչ ալյուր ավելացնել, որ կպչուն ստացվի:

    Խմորը գնդերի բաժանել:

    Ամեն գունդը կլոր բացել: Մեջտեղում դնել միջուկ, երկու կողմից սեղմել այնպես, որ միջուկը երևա:

    Թխել 200 աստիճան տաք ջեռոցում, մինչև կարմրի: Մատուցելուց առաջ վրան կարագ քսել:

    Աղբյուր՝ Blognews.am