Բաղադրատոմս

  • 600-650գ. ալյուր
  • 350գ. մարգարին կամ կարագ
  • 2 հատ ձու
  • 150մլ. ջուր
  • 1 պտղունց աղ
  • 1ճ.գ. քացախ
  • Կրեմ

  • 3 բաժակ կաթ
  • 6 հատ ձու
  • 1,5 բաժակ շաքարավազ
  • 3ճ.գ. ալյուր
  • վանիլին
  • Պատրաստման եղանակ

    Քացախը լցնել ջրի մեջ,խառնել,ավելացնել հարած ձու,աղ:Սառը կարագը քերել մեծ քերիչով և խառնել ալյուրի հետ,փոս անել և լցնել ստացված ձվային զանգվածը փոսի մեջ:

    Պատրաստել խմոր,բաժանել 10-12 գնդի և դնել սառնարան 1 ժամ:Ջեռոցը տաքացնել 180°:Յուրաքնչյուր շերտը բացել պերգամենտի վրա որքան հնարավոր է բարակ 24-26 սմ տրամագծով:Պատառաքաղով ծակծկել և 15 րոպե դնել ջեռոցի մեջ:Հանել և թողնել հովանան շերտերը:

    Կրեմի համար շաքարավազը,ձուն և ալյուրը խառնել,ավելացնել սառը կաթը,եփել մինչև եռման ջերմաստիճանը,անընդհատ խառնել:Ավելացնել վանիլին,թողնել հովանա:

    Շերտերը կրեմով պատել,վրայի շերտի վրա ցանել կողքերից մնացած փշրանքները:

    Նյութը  հրապարակման պատարստեց` 101mirchudes.ru