Article image
Համեղ փախլավայի ևս մեկ բաղադրատոմս

Բաղադրիչներ

  • պատրաստի շերտավոր խմոր — 500 գ
  • ընկույզ — 4 բաժակ
  • կարագ — 200 գ
  • դարչին — 1 թ/գ
  • մեղր — 2 բաժակ
  • վանիլին — 0,5 թ/գ
  • ջուր — 1/2 բաժակ
  • շաքարավազ — 1/2 բաժակ
  • Պատրաստման եղանակը

    Մանրացված ընկույզի հետ դարչին ենք խառնում և մի քիչ բովում։


    Շերտավոր խմորը բարակ գրտնակում ենք և դնում բուսայուղապատ տապակի մեջ։

     

    Ընկույզը լցնում ենք խմորի վրա և ծածկում երկրորդ շերտով:

     

    Այդպես արանքներում ընկույզ լցնելով դնում ենք 3 շերտ:

     

    Վերևի շերտը շեղանկյունաձև կտրատում ենք ու թխում 15-20 րոպե։

     

    Մեկ այլ ամանի մեջ ենք լցնում մեղրը և ավելացնում կարագը։

     

    Այնուհետև ավելացնում ենք շաքարավազը։

     

    Այս ամենից հետո ավելացնում ենք վանիլը ու ջուրը: Խառնուրդը դնում ենք գոլորշու վրա և անընդհատ խառնելով տաքացնում։ Փախլավան ջեռոցից հանում ենք և վրան լցնում մեղրով օշարակը։ Թողնում ենք՝ ներծծվի։

     

    Նյութի աղբյուր՝ cooks.am