Բաղադրամասեր
Միջուկի համար՝
Վերին շերտի համար՝
Պատրաստման եղանակը
Միջուկի համար տապակել միսը և գլուխ սոխը։ Ավելացնել ընկույզ, այնուհետև բահար և աղ։
Վերին շերտը պատրաստելու համար միսն ու բլղուրը աղալ, համեմել կարմիր պղպեղով և աղով։
Երբ պատրաստ է ե՛ւ միջուկի, ե՛ւ վերին շերտի միսը, հարկավոր է բլղուրով մսից գնդեր պատրաստել, եւ լցոնել միջուկով՝ փորձելով տալ կիտրոնի ձեւ: Իշլի քյուֆթան խաշելուց հետո նախընտրելի է մատուցել լիմոնով:
Իշլի քյուֆթա պատրաստելու համար հարկավոր է քիչ ձավար եւ շատ միս օգտագործել:
Աղբյուր՝ Blognews.am