Article image
Կաթով և սխտորով պատրաստվող այս հին բաղադրատոմսը կարգավորում է արյան անգամ ամենաբարձր ճնշումը

Լյուդմիլա Դանիլեչկոն արդեն 56 տարեկան է: Նրան հիպերտոնիա ախտորոշել էին դեռևս 20 տարի առաջ: Սակայն այսօր նա զբաղվում է աերոբիկայով և հանգիստ սուրճ է խմում, իսկ ճնշումը չափող սարքը նվիրել է հարևանուհուն: Պարզ գյուղական բաղադրատոմսի մասին նրան ասել էր դեռ տատիկը:

Հիպերտոնիա  կոչվում է արյան հաստատուն բարձր զարկերակային ճնշումը: Սա սրտանոթային համակարգի հիվանդություններից ամենատարածվածն է:  60 տարեկանից բարձր մարդկանցից յուրաքանչյուր 2-րդը տառապում է  հիպերտոնիայով:

Ահա ձեզ ենք առաջարկում մի հին դեղամիջոց, որը պարզապես փրկել է այդ կնոջը: Այն, որ սխտորը օգտակար է անոթների համար, շատերը գիտեն: Պարզվում է, սակայն, որ այն պետք է եփել կաթի մեջ:


Առաջին միջոց

  • Սխտոր – 2 մաքրած գլուխ
  • Կաթ — 1 բաժակ,
  • Սխտորը ծածկել կաթով, հասցնել եռման աստիճանի և եփել, մինչև սխտորը կփափկի (մոտ 30 րոպե):

    Քամել, թողնել՝ զով սենյակում հովանա:

    Տաք կաթը ընդունել օրական 3 անգամ 1 ճ/գ-ից:

    Երկրորդ միջոց

  • 1 լիտր ջրին՝ 5 գլուխ սխտոր
  • Սխտորը չենք մաքրում, միայն լվանալ փոշուց:

    Կաթով կաթսայի մեջ լցնում ենք սխտորը և եփում 15-20 րոպե, թողնում սալօջախին, որ սառչի, ապա քամում:

    Ընդունում ենք այս միջոցը օրական 2 անգամ կես բաժակից: Խմել 2-3 ամիս:

    Արդյունքը կզգաք արդեն  մի քանի օր անց: Եթե մեկ տարի անց ճնշումը վերադառնա, ապա կրկին պատրաստում ենք այս հրաշագործ ըմպելիքը:

    Հիշեք՝ ցանկացած հիվանդության դեպքում նախևառաջ հարկավոր է դիմել բժշկի:

    Աղբյուր՝ Blognews.am