Article image
Ուղղակի ապշեցուցիչ է, թխվելու ընթացքում խմորն ինքն իրեն շերտավորվում է, իսկ ուտելիս՝ հալչում բերանում, ահա թե ինչ է անհրաժեշտ

Այս թխվածքի յուրօրինակությունը նրանում է, որ թխվելու ընթացքում խմորն ինքն իրեն շերտավորվում է և ստացվում է նրբահամ թխվածք նուրբ կրեմային միջուկով:

Բաղադրիչներ

  • 4 հատ ձու
  • 115 գ ալյուր
  • 1 բաժակ ջուր
  • 2 բաժակ տաք կաթ
  • 125 գրամ կարագ
  • 1 բաժակ շաքարավազ
  • 1 թ.գդալ վանիլին
  • Պատրաստման եղանակը


    Կարագը հալեցնել և մի փոքր սառեցնել:Առանձնացնել դեղնուցներն ու սպիտակուցները: Սպիտակուցին ավելացնել մի պտղունց աղ և հարել մինչև պնդանա:

    Ձվի դեղնուցները հարել, աստիճանաբար ավելացնել շաքարավազը և ջուրը: Շարունակել հարելով ավելացնել հալեցրած կարագը և հարել, որ ստացվի համասեռ զանգված: Ավելացնել կաթը, ալյուրը, կրկին խառնել, այնուհետև զգուշությամբ ավելացնել հարած սպիտակուցը:

    Ջեռոցի տապակը յուղապատել և թեթևակի ալյուր շաղ տալ: Լցնել խմորը և եփել մոտ 1 ժամ 180 աստիճանի տակ: Սառելուց հետո վրան շաքարի փոշի ցանել և մատուցել:

    Նյութը հրապարակման պատրաստեց՝ Goodinfo